Vegyszermentesen művelt szőlő, időzített, korai kézi szüret, reduktív technológia. A bor közkedvelt, gyümölcsös és tipikus fajtatiszta muskotály illatot áraszt. A friss szőlőből származó elsődleges aromák mellett a bor intenzív illatában „parfümösség”, a rózsa és a koriander illata érezhető, melyek erőteljes markáns zamat- és ízjegyekkel párosulnak. A kiváló, intenzív savaknak köszönhetően, karakteres korty jellemzi, hosszú utóízzel. A buborékok igazán üdévé és izgalmassá teszik ezt a friss bort.
A feldolgozás során kizárólag természetes és állati származékoktól mentes (vegán) anyagokat használtak fel.
A frizzante ajánlott fogyasztási hőmérséklete 6-8 C között mozog. Ezt az ideális fogyasztási hőfokot előhűtéssel érhetjük el, és érdemes nem csak rövid, de hosszabb távon is ilyen körülmények között tárolni. Tálalás vagy felbontás után a palackot víz és jég keverékével feltöltött pezsgősvödörben tartsuk, mert szobahőmérsékleten fél órán belül már duplájára nőhet a beltartalom hője.
|