""
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sörök

A sör malátából, komlóbó készült szén-dioxidban dús alkoholtartalmú ital. Erjesztéséhez sörélesztőt használnak. A sörgyártás nagyon régi múltra tekint vissza, hoszen már az ókor előtti időkből is találtak bizonyítékokat arra vonatkozón, hogy sört készítettek. Ilyen leletek kerültek elő például Szudánból, Észak-Kínából, és Egyiptomból is. Legrégebbi írásos lelet Mezopotámiából származik, i.e. 3. évezredből. A sörök erjesztési eljárásuk alapján három kategóriába sorolhatók. Ezek a spontán erejesztésű sörök (Lambic), a felső erjesztésű sörök (Ale), és az alsó erjesztésű sörök (Lager), és a. Ezen kívül megkülönböztetjük a hibrid vagyis különleges eljárással készült söröket, az alkoholmentes söröket és a bio söröket. Népszerűségét annak is köszönheti, hogy számos pozitív hatással bír az egészségre nézve. Antioxidáns tartalma magas, vízhajtó hatású, segít megelőzni a vesekő kialakulását, vitamin és ásványi anyag tartalma jelentős, tápértéke magas. 
Rendezés: