""
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Brandy

A bandy vagy másnéven borpárlat olyan égett szesz, mely 36 - 60% közötti alkoholtartalommal rendelkezik. Készülhet folyamatos vagy szakaszos lepárlással is. Érlelésére különböző eljárásokat is alkalmaznak. Természetes arany színét a tölgyfahordóban történő erlelésnek köszönheti. A spanyol brandykre jellemző a Solera-eljárás, ilyenkor az italt egymás után különböző fajta hordókban érlelik. Ritkább esetben a borpárlatot szőlőágyon érlelik, ez az ágyas borpárlat. A brandy minőségét és korát betűjelekkel és csillagokkal jelzik. Az Európai Unió szigorú szabályozása szerint csak az érlelt szőlőborpárlatok esetében használható a brandy elnevezés. A brandy és a cognak közti különbség, hogy a utóbbi eredetvédett, Cognac tartományból származik. Fogyasztása magában, kissé hűtve vagy jégre töltve ajánlott. 
Rendezés: