""
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rum

A rum egy olyan égetett szesz, mely erjesztéssel és lepárlással készül melaszból, vagy közvetlenül a cukornád levéből. Jellemzően tölgyfahordós érlelést kapnak, esetleg karamellel színezik. Alkolholtartalma általában 37,5 és 60% közötti, azonban léteznek ettől magasabb alkohol rendelkező rumok is, ilyen például a Sroh rum, vagy a Spitz rum. A rumok osztályozása az országok különböző szabályozásai miatt nem egységes, de jellemzően négy fajtát különböztetünk meg, ezek a fehér rum (leginkább koktélok készítéséhez használják), arany rum (minimum három éves tölgyfahordós érlelést kap, és karamell hozzáadásával színezik), fekete rum (karakteres, aromás fajta, minium öt évig érlelik, de előfordul a 12 évnél hosszabb érlelés is) és fűszeres rum (arany és fekete rumból készítik). A különlegesebb, hosszabban érlelt rumokat érdemes önmagukban vagy jéggel hűtve fogyasztani. 
Rendezés: