Ahhoz, hogy kiderüljön mire vagyunk képesek, érdemes az alapoknál kezdeni a felfedezést. Tankpezsgő, chardonnay és pinot noir klasszikus házasításából.
Lépésről-lépésre épül fel az Etyeki Kúria buborékos kínálata egyre több ‘Méthode Traditionnelle’-nél ismert elem beemelésével. Pezsgőre szüretelt chardonnay és pinot noir fele-fel arányban, egész fürtös préselés, majd az évjáratból kapott színléhez 20% reserve bor házasítása. A charmat-módszer során a likőrözést követően a másoderjesztés nyomásálló tartályban történik, így a buborékok természetes módon kerültek a borba. Rövid, 6 hónapos finomseprős érlelés és 6,2 g/l dosage hozzáadása eredményeképpen friss és könnyed stílusú, kevésbé élesztős pezsgő született. Illata édes sárga alma, akácméz és ananász aromáival, ízében friss gyümölcsösség: citromlé, ananász, friss mangó és fűszerek.
|