Leírás
A cabernet sauvignon szőlő a kézi szüretelés után gyors feldolgozást kapott. Három hét héjon áztatás után először tartályos, majd 9 hónapon keresztül kisméretű barrique hordós érlelést kapott. Érlelés után a legjobb minőségű hordókat palackozták, melyek reserve jelölést kaptak. Színe mély rubinvörös. Lekváros, gyümölcsös illatában leginkább a piros bogyós gyümölcsök, az eper és a málna jelennek meg. Közepes testű vörösbor kellemes tanninokkal és élénk savakkal. Paradicsomos ételek, érlelt keménysajtok, sertéshúsból, szarvasból, vaddisznóból készült ételek illenek hozzá leginkább.
Paraméterek
Évjárat: | 2017 |
Szőlőfajta: | Cabernet Sauvignon |
Származási hely: | Magyarország |
Jellege: | Száraz |
Szín: | Vörös |
Borvidék: | Zalai borvidék |