A Riczu Tamás Pincészet Kikerics Villányi Cuvée száraz vörös bora egy mikro-oxidációs eljárással készült bor mely azt jelenti, hogy 4 hónapon keresztül kevés, de pontosan meghatározott mennyiségben friss, tiszta oxigént adagoltunk a borhoz. Lágyabb tanninokat, mélyebb színt, pikáns cuvée jegyeket és szép aroma integrációt eredményez ez a könnyűnek éppen nem mondható technológia.
Közepes árnyalatú rubin szín és bíbor reflexek jellemzik a bort. Illatában piros primőr gyümölcsök - cseresznyelé, szeder, málna, meggy - ízében vanília, édes fűszerek, árnyalatnyi szegfűszeg és szerecsendió dominálnak. Kóstoláskor friss, feszes, selymes, lekerekedett “aligtanninokat”, modern és fiatalos ízvilágot élvezhetünk közepes alkoholtartalommal, melyek finom savakkal és kirobbanó, gyümölcsös karakterrel párosulnak.
Fogyasztását 14-15 ’C hőmérsékleten ajánlja a borász: „Ez egy elegáns, de mégis izgalmas, nagyon jól iható szuper gasztróbor, melyet akár mindennapos fogyasztásra is ajánlok baráti beszélgetések, grillpartik kísérőjeként…”
|