A Pannonhalmi Apátsági Pincészet Pinot Noir száraz vörösbor az óvilág és újvilág találkozása! Három dűlőben termesztünk négy burgundi klónt! A pannonhalmi változatos talajtani és klíma adottság páratlan lehetőséget kínál a modern újvilági elemekkel ötvözött technológia alkalmazására. A bort illatában a tipikus fajtajegyek jellemzik. Ott rejlik szinte az összes kora nyári pirosgyümölcs érett málnától a fekete cseresznyéig. Ezeket karéjozza a hordóhasználat fűszeres felhangja. Ízében az érett gyümölcsjegyek elevenednek meg.
A beérkezett szőlőt bogyózás és optikai válogatás után 60 hl-es hűthető acéltartályban 6 napon keresztül hidegmacerálták. Ezután következett az erjesztés 25-26°C hőmérsékleten. A kierjedt bort 10 hónapon át részben első-, részben pedig másodtöltésű hordóban érlelték.
|