A Riczu Tamás Pincészet Villányi Kékfrankosszáraz vörös bor 16 hónapig tartó, 225 literes másodtöltésű magyar tölgyfahordókban történő érlelésnek köszönhetően az érett, húsos gyümölcsök - cseresznye és meggy - aromája a hordófűszerek intenzív zamatával elegyedve rendkívül kellemes, fanyar ízű bort varázsol a poharakba. Fiatal bor feszes savszerkezettel, közepes tannintartalommal és hosszú lecsengéssel.
Fogyasztását 15-18 ’C hőmérsékleten vörös húsok mellé vagy csak úgy magában, a kékfrankos bor kedvelőinek ajánlja a borász.
A szőlő a Villányi Borvidékről, a siklósi Akasztófa-dűlő déli fekvésű, meleg katlanjából származik. A 16 hónapos érlelés, a másodtöltésű hordó egy könnyedebb és a testes bor közötti átmenetnek szánta a borász, de teltsége miatt már premium kategóriába. Egy kivételesen szép, a kékfrankos fajtajellegét karakteresen képviselő, igazi villányi vörösbor “született”, melyre Riczu Tamás borász nagyon büszke.
|