Ezt a különleges, díjnyertes magyar gint az alkotójának szavaival mutatnánk be:
"2020 novemberében indult a Misi’s Gin története azzal, hogy életemben először megkóstoltam a gint.
Ennek az élménynek, illetve egy népszerű brit sorozatnak (PB) köszönhetően egyre jobb ötletnek tűnt elkészíteni a saját ginem. Sokat olvastam a történetéről, a leggyakoribb ginfűszerekről és desztillálási technológiákról, és ahogy Arkhimédésznek a legenda szerint a felhajtóerő, nekem a saját ginem receptje ugrott be a fürdőkádban fekve.
Néhány bátor önkéntes segítségével, akik magukat nem kímélve kóstolgatták a ginem (na jó, azért akadt olyan is, aki nem kóstolási mennyiségben itta) eljutottam az „egész iható” állapottól az „ez már ..… jó” állapotig. Ebből küldtem mintát egy angol szakembernek, aki a kollégáival egy nagyon részletes és profi szakvélemény küldött, és elég határozottan javasolták, hogy nevezzem be versenyre.
Ez volt az a pont, amikor rájöttem, hogy a poénból indult történet sokkal komolyabbra fordult. Változtattam egy kicsit a receptúrán, és beneveztem a Las Vegas World Spirit Awardsra, ahol ezüstérmet nyertem, majd ezután az angliai World Gin Awardsra, ahol aranyérmet nyertem. Pontosabban nem én, hanem a ginem, a Misi’s Gin.
A Misi’s Gin egy kézműves prémium modern dry gin amit válogatott alapanyagokból, tradicionális réz alembic üstben készítünk kis mennyiségben.
Különlegességét az egyedi lepárlási technológián és az alap ginfűszereken kívül a yuzu és a kaffír lime levél aromájának köszönheti."
|