A Lajver Pincészet Cabernet Sauvignon száraz vörös szekszárdi bor illatában megjelenik a feketeáfonya, a feketeribizli, a hűvös menta és a frissen őrölt bors is, aztán kortyban egy újabb árnyalatot tesz hozzá a bőrösség, nem tolakodóan, pont annyi, hogy egzotikusabbá váljon. A tannin itt határozott, az ízélményhez a kakaó és a pörkölt magvak aromatikája is hozzátesz, nem tömény, de mégis elég intenzív a szájban. Tartós, élő, még bőven érlelhető bor, de akkor sem hibázunk, ha most kortyoljuk el, ott van, csúcsközelben.
Acéltartályos erjesztést követően 12 hónapig tölgyfahordóban érleltük. Testes mélybordó színű bor, melyben a jól megválasztott szüreti időpont, a gondos feldolgozás és a hordó választás egy igazán karakteres, érett bort eredményezett.
|