A Cezar Pince Malbec 2017 száraz vörös bor szőlőjét gépi szüretelés után gyors feldolgozás követte. Tartályos erjesztést és érlelést kapott. A fajtára jellemzően színe mély vörös, tannintartalma magas. Magyarországon kevésbé jellemző szőlőfajta, inkább francia és argentin borvidékeken találkozhatunk vele. Fűszeres csirke, marhahús ételek, steak és hamburger mellé is remekül illik.
Jellemző: Közepes rubin szín, friss, piros gyümölcsös, enyhe barrikolt ízvilágú, harmonikus, de egyben izgalmas
Szín: tükrös tiszta, közepes rubin, bíbor reflexszel.
Illatjegyek: közepes intenzitású, friss piros gyümölcsök mint málna, cseresznye továbbá virágos illatjegyek mint ibolya, amit a kis hordós érlelésből adódó dohány, étcsokoládé, vanília egészít ki.
- Ízérzet: közepes test, közepes tanninok, friss savak, ízben visszaköszönnek a piros gyümölcsök (málna, cseresznye) és mentol, a hordós érlelésből adódó étcsokoládé, vanília. Egyensúlyos, hosszú lecsengésű, kellemes.
Készítési eljárás: Kézi szüretelés, gyors feldolgozás: bogyózás-zúzás, tartályos erjesztés törkölykalap-áztatással, irányított erjesztés fajélesztős beoltással (25-28°C). Kontakt időtartam a héjon 3 hét, ezután természetes almasavbontás szintén a tartályban, hordós érlelés 6 hónap többször használt kisméretű (225 L) BQ hordókban, derítést, szűrést követő töltés.
|